Pravilnik o zasebnosti

Ta Pravilnik o zasebnosti opisuje, kako in kdaj bomo zbirali, obdelovali in delili informacije, ki smo jih pridobili z uporabo naših storitev na spletni strani www.pikicasonca.si.

Informacije, ki jih zbiramo

Da bi lahko izpolnili vaše naročilo, nam morate posredovati določene podatke, kot so vaše ime, naslov e-pošte, poštni naslov, podatke o plačilu in podrobnosti o izdelku, ki ga naročate.

Zakaj potrebujemo vaše podatke in kako jih uporabljamo

Za zbiranje, obdelavo in deljenje vaših podatkov imamo več pravnih podlag. Med njimi so tudi:

 • zagotavljanje naših storitev – vaše podatke uporabljamo za izpolnitev vašega naročila, reševanje sporov ter zagotavljanje podpore strankam;
 • pritrdilno soglasje, ki ste ga podali npr. s prijavo na naš poštni seznam in ga lahko kadarkoli prekličete;
 • po potrebi za izpolnjevanje pravnih obveznosti, sodnih nalogov ali navodil pravnih zahtevkov, npr. hranjenje informacij o vaših nakupih, če tako zahteva davčna zakonodaja;in
 • po potrebi za naše legitimne interese (npr. nudenje in izboljševanje naših storitev), če le-ti ne kratijo vaših pravic ali interesov. Vaše podatke uporabljamo za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, in iz našega legitimnega interesa za izboljšanje lastnih storitev;

Izmenjava in razkrivanje informacij

Podatki o naših strankah so pomembni za naše podjetje. Vaše osebne podatke delimo iz zelo omejenih razlogov in v zelo omejenih okoliščinah, ki so navedeni spodaj:

 • ponudniki storitev
  Opravljanje nekaterih funkcij ter storitev našega podjetja zaupamo kredibilnim tretjim strankam, npr. dostavnim podjetjem. Vaše osebne podatke bomodelili z našimi partnerji le v obsegu, ki je potreben za izvajanje teh storitev.
 • upoštevanje zakonodaje
  Vaše podatke lahko zbiramo, obdelujemo, hranimo in delimo, če v dobri veri verjamemo, da smo upravičeni:
 1. odgovoriti na pravni zahtevek ali zahtevo vlade;
 2. uveljavljati naše sporazume, pogoje in pravila;
 3. preprečiti, preiskovati in obravnavati goljufije ter druge nezakonite dejavnosti in varnostna ali tehnična vprašanja;
 4. zaščititi pravice, lastnino in varnost svojih strank ali drugih.

Hranjenje podatkov

Vaše osebne podatke hranimo samo toliko časa, kolikor je potrebno, da vam zagotovimo svoje storitve, in kot je opisano v našem Pravilniku o zasebnosti. Vendar smo te podatke morda dolžni hraniti dlje zaradi zakonskih in regulativnih obveznosti, reševanja sporov in uveljavljanja naših sporazumov. V splošnem hranimo vaše podatke za časovno obdobje štirih (4) let.

Prenos osebnih podatkov izven EU

Vaše podatke lahko shranjujemo in obdelujemo s strani drugih ponudnikov internetnega gostovanja v EU. Zaradi tega so lahko vaši osebni podatki preneseni v jurisdikcijo, v kateri veljajo različni zakoni o varovanju podatkov in vladnih nadzornih predpisih kot v vaši jurisdikciji. Ob prenosu vaših podatkov izven EU, se zanašamo na PrivacyShield kot na pravno podlago za prenos, saj ima Google Cloud certifikat PrivacyShield.

Vaše pravice

Če prebivate na določenih ozemljih, vključno z EU, imate v zvezi z vašimi osebnimi podatki mnoge pravice. Čeprav nekatere od teh pravic veljajo na splošno, določene pravice veljajo samo v določenih omejenih primerih. Te pravice so opisane spodaj:

 • Dostop
  Lahko imate pravico do dostopa in do prejemanja kopije osebnih podatkov, ki jih o vas hranimo, tako da se s pomočjo spodaj navedenih kontaktnih informacij obrnete na nas.
 • Sprememba, omejitev in izbris
  Lahko imate tudi pravico do spreminjanja, omejitveuporabe ali izbrisa vaših osebnih podatkov. Razen v izjemnih okoliščinah (npr. ko smo podatke zakonsko obvezani hraniti), bomo načeloma podatke izbrisali na vašo prošnjo
 • Ugovor
  Lahko ugovarjate:
  – obdelavi nekaterih vaših osebnih podatkov na podlagi naših legitimnih interesov,
  – prejemanju naših tržnih sporočil kljub vašemu poprejšnjemu izrecnemu soglasju k prejemanju le-teh. V takih primerih bomo vaše osebne podatke izbrisali, razen če obstajajo nujni in utemeljeni razlogi za nadaljnjo uporabo teh podatkov ali če je to nujno iz pravnih razlogov.
 • Pritožba
  Če prebivate v EU in želite izraziti pomisleke glede naše uporabe vaših osebnih podatkov (ne da bi to posegalo v katerekoli vaše druge pravice), imate pravico to storiti pri vašem lokalnem organu za varstvo podatkov.

Moj kontakt

V skladu s Splošno uredbo EU za varstvo podatkov sem jaz, Žana Pika Vračun, pooblaščenec za osebne podatke. S kakršnimikoli vprašanji in pomisleki se lahko obrnete name na naslovu info@pikicasonca.si.  Pisno sem dosegljiva tudi na naslovu Žana Pika Vračun s.p., Čufarjeva cesta 45, 2000 Maribor.