SOLUNA DANCE

Ples pomljajuje, širi ljubezen in ustavi čas.

Preprosto te potopi v sanje, kjer jadraš z vetrom,

plavaš z morskim valom, teptaš zemljo in

plešeš v ognju ljubezni!

Žana Vračun

Doživeti ekstazo

Ekstaza pomeni preseganje sebe in vstop v prostor zunaj tistega in nad njim, za katerega verjamemo, mislimo in vemo, da je mogoč. Stanje ekstaza je pogled v neskončnost. Zaradi tega je simbol neskončnosti prostora – akaše osmica, najbolj uravnotežena forma, ki nosi v sebi simboliko večnosti.

Zdravilec v nas ve, da lahko svojo moč zdravljenja okrepimo tako, da sestavimo v celoto svoje telo, srce, um, dušo in duha. Duhovno zdravljenje pomeni, da prevzamemo odgovornost za lastno celovitost. Odgovorni smo, da osvobodimo telo, izrazimo srce, izpraznimo um, prebudimo dušo in odpremo duha.

Pravilno moramo ravnati s svojim telesom, urediti svoje odnose, uporabljati um za ustvarjalno svobodo in ne za suženjstvo, dušo moramo osvobajati ega in se podati na pot duhovnosti. Če premaknemo telo, se bomo spremenili. Ustvarjeni smo za gibanje, od tekočega ritma, do stakata, skozi kaos v lirični ritem in potem v globoko tišino, ki je izhodišče vsega gibanja.

Če premaknemo srce in tvegamo pustolovščino čustev, če jim dovolimo, da se izrazijo v celoti, se bomo spremenili. Solze se bodo spremenile v smeh, jeza v objem. Če osvobodimo um, da bo lahko v polnosti doživel in končal vsa življenjska obdobja in nas obogatil z učenjem vsakega izmed njih se bomo preobrazili.

Ko se prenehamo gibati skozi življenje, se odzivamo neskladno z okoliščinami in na življenjske situacije odgovarjamo z otroškimi čustvi. S tem se še bolj zapletamo v probleme in obnašanje takšnih ljudi izpade zelo nezrelo. Polno gibanje skozi življenje bo ohranilo našo celoto.

Če prebudimo dušo, bomo začeli s preobražanjem sebe. Spremenite lahko le sebe in razvoj svoje zavesti je osnova celotnega obstoja in enosti vsega kar nas obdaja. Zaposlite junake svojega ega in opazujte, kako igrate njihove vloge v vsakdanjem življenju.

Vsak val energije, ki mu dovolimo, da se izrazi v celoti, odstopi prostor novemu valu.
Predajanjem tem valom pomeni, da se pridružujemo kozmičnemu plesu ljubezni, ki po Dantejevih besedah «premika sonce in druge zvezde«.

Nezavedno življenje je bolezen, ki ogroža naš planet. Gibanje povzroča spremembe. Je zdravilo, ki bo pozdravilo vašo dušo. Sovražnik je inercija – zastala energija v telesu, obrambno obzidje okoli srca ali negibnih stališč v umu.

Vsak posameznik ima lastno moč in je odgovoren za svoje zdravljenje. Če želimo prebuditi prirojene sposobnosti bivanja, ljubljenja, vedenja, videnja in zdravljenja moramo nenehno delati na vseh ravneh svojega bivanja.

»GIBANJE NI SAMO MEDITACIJA; PRAVZAPRAV JE ZDRAVILO, KI ZAPIRA RAZPOKO MED UMOM IN SRCEM, TELESOM IN DUŠO«.
GABRIELLE ROTH