SOLUNA DANCE

Ples pomljajuje, širi ljubezen in ustavi čas.

Preprosto te potopi v sanje, kjer jadraš z vetrom,

plavaš z morskim valom, teptaš zemljo in

plešeš v ognju ljubezni!

Žana Vračun

Izvajanje osmice

Osmica je srečno in harmonično število, ki se odlikuje po matematični uravnoteženosti, in je zato simbol ravnovesja in stanovitnosti. Osmica je število preroda in novega začetka, simbol večnosti, ki sledi s sedmico merjeni minljivosti časa, ter podoba raja, vstajenja in večnega življenja.

Število osem je v Antiki pomenilo svojevrstno vez med nebom in zemljo, tudi v časovnih dimenzijah, saj je minevanje časa podvrženo ritmu sedemdnevnega tedna, ki mu vlada sedem planetov sedmerih nebesnih sfer, osma nebesna sfera pa je po nauku antičnih astrologov območje zvezd stalnic in zato simbol večnosti, stalnosti, neminljivosti.
Duša se namreč po naporni poti skozi sedem nestanovitnih planetarnih sfer, ki jim vladajo gibljivi planeti, dvigne v nebeško življenje večne luči, v osmo sfero, ki ji vladajo zvezde stalnice.

Osmica je torej število odrešitve, obenem pa je simbol srečne izpolnitve tudi zato, ker skupaj s petico posvečena Veneri, ki vlada zaljubljencem prinaša uresničitev ljubezenskih hrepenenj.

V likovni umetnosti se osmica kot Venerin simbol največkrat pojavlja v podobi osmero-krake zvezde.

Osmico najdemo tudi v krščanski ikonografiji, kjer nastopa kot atribut Device Marije kot osem – rogeljna zvezda t.i. »zvezda Danica«, katere svetla luč naznanja začetek novega rojstva – Jezusovo rojstvo.

Prav tako je Kristusovo vstajenje na 8. dan zopet povezano z večnostjo, odrešitvijo in blaženostjo.

S pomočjo osmice lahko tudi režemo karmične vezi. Uspešno se odtrgamo od oseb, odvisnosti, predmetov, itd., ki nam grenijo življenje.

Z izvajanjem osmice na najrazličnejše načine, se bomo poskušali približati pestri paleti izraznih gibov, ki nas bodo popeljali v stanja višje zavesti.

Soluna Dance je posvečen ples v višje namene in širjenju zavesti. Ples posvetimo višji inteligenci  z molitvijo in se na koncu spoštljivo zahvalimo za izkušnje, ki jih ob tem doživljamo.

»VSI PROBLEMI NA SVETU SE LAHKO REŠIJO S PLESOM«.
JAMES BROWN